Attack Pond (Home Pond)

Attack Pond (Home Pond) Fonalas algairtó

 

Adagolás: 50-100 g/m2
Alkalmazása: a készítményt nem kell vízzel összekeverni. A tó felületén síkszórásban terítjük. Tavasszal és ősszel javasolt adagolása 100g/m2.

Ha a tó vízének a pH értéke 9 felett van, akkor a készítmény alkalmazása előtt a pH értéket csökkenteni kell. Ha a víz túl lágy (a keménység 3° dGH; 55 ppm alatt van), akkor a készítmény alkalmazása előtt állítsa be a tóvízét Söll Aquastab Superkalk vízbeállító szerrel. (vagy a vízbe szórjon például mészkőport). A készítmény rövid időre növeli a víz pH értékét, de az eredeti érték gyorsan helyreáll.

Hatás :
Az ATTACK POND a sávos beszórás után nagyon gyorsan hat. 24 órán belül tisztáva varázsolja tavunkat. A készítmény a fonalas algákkal, rothadó levelekkel, egyéb elhalt vízi növényekkel és más szennyeződésekkel érintkezve oxigént szabadít fel, mely a szennyeződést a víz színére emeli fel. A szennyeződéseket az uszadékfelfogó (skimmer) fogja fel, vagy hálóval is ki lehet szedni. A felszabaduló oxigén támogatja a lerakódások oxidálódással történő bomlását, a nyári hónapokban csökkenti az oxigénhiány kockázatát a halaknál, hozzájárul a tavak biológiai egyensúlyához. A készítmény hatásának a gyorsasága függ a víz hőmérsékletétől, melegebb vízben gyorsabban hat, mint hideg vízben. A készítmény az összetételének megfelelő anyagokra bomlik szét (oxigén, víz és karbonát).

TIPP: Kezelés után javasoljuk a Shöll Schlixx iszapmentesítő használatát!

Home pond Attack pond fonalas algaírtó

adminAttack Pond (Home Pond)