Oase PeriDox algaírtó, fertőtlenítő és parazitafertőzést kezelőszer

Biocidtermék az állatorvoslás higiéniájáért.

Adagolás: alkalmazási területektől függően adagoljuk

FONTOS: Az adagolás semmi esetre se lépje túl a 100 g/m³ mennyiséget.

Alkalmazás:

  • halparaziták irtására
  • fonalasalga irtásra
  • oxigénhiány megszüntetésére
  • tó fertőtlenítésére

Alkalmazási területek

Oase PeriDox por alakú biocid termék, amely a halgazdasági tavakban élő paraziták és algák tömeges kifejlődésének és szaporodásának megakadályozására került kifejlesztésre. A paraziták kártevő organizmusok, amelyek nagy tömegben terjedhetnek el. Ezek az organizmusok legyengítik a halakat úgy, hogy az állomány akut módon károsodik.  Később másodlagos megbetegedések is előfordulnak, mint például a bakteriózisok stb, amelyek további elhullást eredményeznek. A Oase PeriDox révén egy legális, hatékony és bevált eszközhöz jut, amellyel a készlet fennmaradása biztosítható.

Alkalmazás paraziták esetén

A stabil talajvízértékek megakadályozzák a különböző paraziták, mint pl. a Costia, a Trichodina és Chilodonella, valamint szintén sokféle másodlagos betegség, például a savasság vagy lúgosság miatti betegség tenyészvízbe kerülését. A Oase PeriDox megakadályozza pl.  a kopoltyúnekrózist és a bőr és a kopoltyúk nyálkásodását.

Hatás és előnyök: A Oase PeriDox révén egy nagyon egyszerűen rendelkezésre álló eszközhöz jut, amely kis mértékű túladagolás esetén nem veszélyezteti az állományt, és már napi egyszeri alkalmazással jelentős időmegtakarítást eredményez. Amint a Oase PeriDox találkozik a parazitákkal vagy azok lárva alakzataival, oxidációs folyamat indul be. Ez a folyamat roncsolja a paraziták sejtstruktúráját.  A paraziták elpusztulnak. Ajánlott adagolás esetén a hőmérséklettől függően a 33-48 óráig életképes parazitalárvák már 3 óra elmúltával elpusztulnak. Ahhoz, hogy a kifejlett paraziták további lárvákat se tudjanak a vízbe juttatni, a Oase PeriDox háromszori-négyszeri használata szükséges. Az oxidációval felszabadítandó oxigén közvetlenül a vízben oldódik fel, és ezzel fokozza a víz oxigéntartalmát.

Adagolási javaslat parazitafertőzöttség esetén, amelyet pl.  Ichthyophthirius okoz (fehér foltosság): KHérétk 5 alatt (savmegkötési képesség 1,8) 35 – 45 g/m³; KH-érték 5 – 15 (savmegkötési képesség 1,8 – 5,4) 45 – 60 g/m³; KH-érték 15 felett (savmegkötési képesség 5,4) 60 – 80 g/m³, Gyrodactylus betegség esetén szivárványos pisztrángoknál: Adagolás növelése 10 g/m³ mennyiséggel

Bevitel: Síkszerű beszórás a tenyész vizekben.

Alkalmazás fonálmoszatok esetén

A fonálmoszatok főként azért károsak a halgazdaságok számára, mert megnehezítik a lehalászást és megzavarják az állatokat.

Hatás és előnyök: Oase PeriDox közvetlen érintkezéssel fejti ki hatását a fonálmoszatokra. A szer tönkreteszi a fonálmoszatok sejtstruktúráját, és az organizmusok 24 órán belül teljesen elbomlanak.  Már néhány perc elteltével látható, amint az algák felbomlanak és a víz felszínére emelkednek.  Itt található az ajánlatunk ezeknek a maradványoknak a kihalászására a tápanyagok ismételt felszabadulásának elkerülése érdekében, mert akkor további fonálmoszat-képződés indulhat be.

Adagolási javaslat fonálmoszatok esetén: helyi alkalmazás 35 – 45 g/m² tenyész vizekben

Bevitel: Kiszórás a helyi fonálmoszat-telep köré A fonálmoszatok folyamatos tömeges képződésének megelőzésére csak a tápanyagszállítás következetes csökkentése alkalmas.  Ehhez javasoljuk az általunk gyártott Söll SchlixX® alkalmazását 1-3 nappal a Oase PeriDox használata után.

Alkalmazás oxigénhiány esetén

Az oxigén éppen a nyári hónapok magas hőmérséklete túl sok mocsári iszap képződését és emiatt a halállomány rendelkezésére álló tér csökkenését és jelentős elhullást eredményezhet.  A Oase PeriDox az heveny vagy hirtelen fellépő oxigénhiány kezelését szolgálja és szabályozza a vízben rendelkezésre álló oxigén mennyiségét, így megakadályozza pl.  a kopoltyúnekrózist.

Hatás és előnyök:

Heveny vagy hirtelen fellépő oxigénhiány esetén a Oase PeriDox anyaggal közvetlenül a tenyész vizet kell beszórni.  A benne található aktív oxigén a vízzel reakcióba lépve azonnal növeli az oldott oxigén mennyiségét.

Adagolás oxigénhiány esetén: 10 g/m³ tenyészvíz kb. 1,5 mg/liter oldott oxigén mennyiséget továbbít.

Bevitel: Síkszerű beszórás

A sajátos pH-érték stabilizáló összetétel következtében a hatóanyag hatóideje és hatása optimális.  Ugyanakkor növekszik a víz oxigéntartalma.

  • Nem esik a maradványanyagok legnagyobb mennyiségére vonatkozó rendelet hatálya alá
  • A hatóanyag maradványmentesen lebontható
  • Nincs várakozási idő az állat levágásáig (biológiailag nem halmozható fel)

 

Webshop termékeink

AkosOase PeriDox algaírtó, fertőtlenítő és parazitafertőzést kezelőszer