Söll Aquastab Superkalk vízbeállító

Söll Aquastab Superkalk vízbeállító

 

Adagolás: 100 g/m3

Alkalmazása: ezt a víz stabilizátort síkszerű beszórással bejuttatva, kora tavasszal, vagy a vízminőségi jellemzők jelentős ingadozása esetén javasoljuk.

Leírása:
• Sokszorosan hatékonyabb, mint a hagyományos mész.
• Biztosítja a tókörnyezet optimális beállítását.
• Beállítja a pH-értéket az optimális tartományban, és stabilizálja azt
• Méregteleníti a halat nitrites vizekben
• Ammónium/Ammóniák spontán kiválasztódása
• 50%-ot meghaladó hozamnövekedés

Alkalmazási területek:
Az algák és növények elszaporodása befolyásolja a termelésben résztvevő tó vizének tulajdonságait. A Söll AquaStab® Superkalk rövid idő alatt minden hal számára ideális életkörülményeket teremt. Az optimális széndioxid-koncentráció, a hidrogénkarbonát- és kalciumtartalom egyaránt létfontosságú a tó valamennyi élőlénye számára. A Söll AquaStab® Superkalk a kalcium karbonátkeménység formájában történő adagolásával biztosítja a flóra és fauna fejlődését. A tó biológiai öntisztító képessége azonnal aktívvá válik! A Söll AquaStab® Superkalk a vízminőséget javítja a halgazdasági tavak stabil ökológiai egyensúlyának biztosításához. A Söll AquaStab® Superkalk alkalmazása különösen káros anyagok, pl. ammóniák, nitrit és nehézfémek jelenléte esetén, illetve legyengült halak esetében hasznos. A Söll AquaStab® Superkalk pozitív mellékhatása, hogy lassítja a szivattyúk és vezetékek korrodálódását.

Hatása:
Söll AquaStab® Superkalk a vizet létfontosságú kalciummal és széndioxiddal táplálja. A széndioxid szabályozza a természetes egyensúlyt (akár feleslegről, akár hiányról legyen szó). A biotóp a kiegyenlítéssel tart fenn stabil pH-értéket 7,5 és 8,5 között (pH-érték ingadozásainak csökkentése) azáltal, hogy növeli a karbonátkeménység (KH) értéket. A 8,5 feletti pH-értéke és a jelentős pH-érték ingadozás stresszként hat a halakra. Ez a stressz legyengíti az állatokat, akadályozza a szaporodást és gyengíti a takarmányhasznosítást. A stabil KH- és pH-értékekkel optimálisan megelőzhetők az olyan betegségek, mint a Costia, a Trichodina és a Chilodonella, amelyek miatt nőhet a legyengült halak száma és megnőhet az elhullás szama. Haszonhalak esetében a víz savasságából és lúgosságából fakadó betegségek megfelelő alkalmazás esetén többé nem jelentkeznek. A Söll AquaStab® Superkalk használata csökkenti a szükséges takarmánymennyiséget és támogatja a halak szaporodását. Elősegíti a halak táplálására használt apró algaevő állatkák (pl. vízi bolhák, kerekesférgek) szaporodását. A káros anyagokat lebontó mikroorganizmusok optimális feltételeket teremtenek a tóban és a szűrőkben. A kalciumadagolással a Söll AquaStab® Superkalk ezen kívül stabilizálja a ikrák héjvastagságát és ezzel javítja az ívási minőséget. A Söll AquaStab® Superkalk mindezen előnyei akár 50 %-ot meghaladó hozamnövekedést is eredményezhetnek.

Tipp: Érdemes ezzel a szerrel kezdeni a tavunk kezelését. Majd az Attak Pond fonalasalgaírtó szert (ha van fonalasalga) és a Shöll Schlixx Iszapmentesítő kezeléssel befejezni a komplett tó kezelését.

Söll Aquastab vízbeállító

adminSöll Aquastab Superkalk vízbeállító