Vízarchitektúra elhelyezése direkt tókapcsolattal

Vízarchitektúra elhelyezése direkt tókapcsolattal (vízesés tervezés és kivitelezés)

 

Exkluzív trópusi kertben egyedi formájú természetes biotó, természetes kövek használatával kiépített, síkban metszett járólapokkal és egy jacuzzival a tó közepén.
Két kaszkád ( vonalas vízarchitektúra elem) és két vízképet megtörő, lépcsőzetes vízesés. A mozgó vízsugár látványát már csak egy dolog tudta felülmúlni, a lángoló sziklák, a sziklákba rejtett gázégő, amely esténként meggyújtva ékszerként tündököl játékos lángjaival.

Míg a tó nyugalmat áraszt, addig a folyó víz mozgalmasságot visz a kertbe. Álló vizeknél a mozdulatlan vízfelület csillogása, tükröződése, míg a mozgó vizeknél a vízcsillogása mellett a hanghatás kelti fel figyelmünket.

A tervezés során elsősorban a vízarchitektúra elhelyezésével, formai kialakításával foglalkozunk, hiszen a vízesés meghatározó eleme a tónak, s a kertben ez az elem fel kell hogy hívja a szemlélődő emberek figyelmét.
Fontos szempont, hogy vízesést, csobogót ott helyezünk el, ahol teljes mértékben érvényesül, mindig jól látható hangsúlyos pontokon.
Nagyon fontos, hogy mindenképpen törekedjünk a természetes képi hatásra, ellenkező esetben giccses eleme lesz a kertünknek!
Nagyobb vízfelület esetén fontos a tükröződés, elsősorban olyan vízeséseknél, amely a tóba közvetlenül beleesik.

Tervezéskor figyelembe kell vennünk és megterveznünk a tó és vízarchitektúránkat hangsúlyozó megvilágítást, amellyel kiemeljük és este is élvezhetővé tudjuk tenni kerti tavunkat.

AkosVízarchitektúra elhelyezése direkt tókapcsolattal

Related Posts